Ajankohtaista

Vaihtovuosi näytti Venlalle, millaista arki USA:ssa todella on

13.08.2019

 

 

Minulla oli hyvä vuosi. Vaikka paikkakunta ei ollutkaan ehkä niin ”hieno” tai ”loisteikas” kuten elokuvissa, viihdyin silti todella hyvin. Sain paljon ystäviä futisharrastuksesta, sekä myös host-veljeni kautta. 

Isäntäperheeseeni kuuluivat Nancy-äiti ja host-veljeni Nathan, joka oli Nancyn kummipoika sekä vaihtariveli Sebastian Saksasta. Nancyn kanssa tulimme erittäin hyvin toimeen ja pystyimme keskustelemaan monista eri aiheista helposti, mikä oli mukavaa. Isäntäperheessä oli myös koiria ja leikin usein toisen koiran kanssa. 

Arki isäntäperheessä oli tavallista arkea mitä Suomessakin elettiin, tosin erojakin löytyi jonkin verran. Host-äidilläni oli pienten lasten tarha ja hän työskenteli aina viiteen saakka iltapäivällä. Iltaisin teimme yhdessä ruokaa ja vaihtelimme päivän kuulumisia. Viikonloppuisin oli mukava nukkua pitkään - usein Nathanin kanssa keksimme tekemistä ja vietin aikaa ystävieni kanssa, hengailimme ja ajelimme autoilla kun kavereilla oli jo ajokortit. Kävimme muun muassa parhaan ystäväni Sydneyn kanssa Walmartissa hakemassa ruokaa ja vietimme aikaa hänen kotonaan paljon. Oli myös mukavaa tuntea, että isäntäperhettäni kiinnosti viettää aikaa kanssani ja he olivat myös kiinnostuneita Suomalaisesta kulttuurista, sekä kulttuurieroista. Esimerkiksi Suomeen verrattuna USA:ssa syödään ulkona useammin. Mäkkäriin ei tarvitse hetkeen mennä!

Koulunkäynti Jenkeissä oli mukavaa ja helppoa. Oli hauska osallistua jalkapallon pelaamiseen ja sain ystäviä sen kautta helposti. Jengi oli loistava, nimenomaan tiiminä, ja oli upeaa päästä pelireissuille mukaan. Talvella en ottanut mitään harrastusta, sillä kävimme paljon laskettelemassa koulun jälkeen omalla ajalla. Minua pyydettiin myös poikien jääkiekkojoukkueen manageriksi, mutta treenit sattuivat juuri olemaan aina ennen koulua, joten koululle lähteminen jo neljältä aamulla ei houkuttanut. Keväällä kävin kokeilemassa lacrossea, jonka taso oli todella kova ja siksi en sitä valinnut. Päädyin kuitenkin valitsemaan yleisurheilun, jossa juoksin lyhyitä matkoja. Oli todella mielenkiintoista olla mukana yksilölajissa, sillä olin sitä ennen vain harrastanut joukkuelajeja. Sain siis uuden kokemuksen, sekä taas uusia ystäviä!

Koulussa lempiaineitani olivat kuvaamataito, mistä pidin kovasti, vaikka Suomessa se ei kuulunut lempiaineiden joukkoon. Forensic Science oli todella mielenkiintoista ja oli hienoa saada mahdollisuus opiskella ’oikeuslääketiedettä’ kuten elokuvissa kun Suomessa sellaista ei ole. Pidin myös Amerikan historiasta. Koulusysteemin paras puoli Jenkeissä oli mielestäni se, että on helppo olla hyvä – ei tarvitse olla superhikari, jotta voit menestyä! 

Opin paljon ja olen iloinen, että lähdin vaihto-oppilaaksi!

Venla
Pennsylvania 2018-2019


Aikainen lintu madon nappaa!

06.06.2019


31.01.2017

Miksi valita SUN experience?

  • Rajattu oppilasmäärä - Jokaisesta nuoresta huolehditaan yksilönä
  • Maavalinta – Nuori pääsee haluamaansa kohdemaahan
  • Ohjelman kesto – 3 kk, 5 kk, 6 kk, 9 kk, 10 kk, 12 kk kohdemaasta riippuen
  • Säännöllinen yhteydenpito - Sekä nuoreen että vanhempiin ollaan säännöllisesti yhteydessä
  • Ei piilotettuja kuluja - Ohjelmamaksun lisäksi ei tule yllättäviä lisäkuluja
  • Rahat takaisin-takuu - Mikäli sijoituspaikkaa ei jostain syystä löydy, kaikki maksut palautetaan
  • Nopea reaktioaika - Asioita ei jätetä roikkumaan, vaan ne hoidetaan täsmällisesti
  • Ammattitaito – Vuosien kokemus ja innostus vaihto-oppilastoiminnasta
  • Laadukas valmennus.

 


20.01.2017

SUN experience avaa kaudelle uusia kohdemaita ja ohjelmia!

Muutoksen tuulet puhaltavat SUN suuntaan! Olemme avaamassa kaudelle 2017-2018 uusia ohjelmia eri puolille maailmaa ja jo ensi syksynä voit lähteä SUNin vaihtariksi myös muualle kuin Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Nykyisiä Pohjois-Amerikan ohjelmia ollaan myös monipuolistettu entisestään ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva ohjelmavaihtoehto!

Stay tuned! Lisätietoa on tulossa lähiaikoina.


Kauden 2017-2018 ohjelmien hakuaika on nyt käynnissä!

07.07.2016

Haku kauden 2017-2018 vaihto-oppilasohjelmiin on nyt auki! Jos vaihtovuosi kiinnostaa, ole rohkeasti yhteydessä niin selvitetään yhdessä mikä ohjelma on sopivin juuri sinulle! Kesällä on hyvä miettiä eri vaihtoehtoja ja keskustella eri mahdollisuuksista.

Yhdysvallat ja Kanada ovat täynnä loputtomia kokemuksia, sinun täytyy vain innostua ja mennä löytämään omasi!


Vain taivas on rajana; Sea-to-Sky, Brittiläinen Kolumbia

02.06.2016

Sea-to-Sky on ehdottomasti yksi suosituimmista kohteista Kanada Premium-ohjelmassa. Sea-to-Sky täyttyy koulupiireistä usein ensimmäisenä, joten lue lisää ja varaa paikkasi kaudelle 2017-2018 vaikka heti!


Vain taivas on rajana; Sea-to-Sky, Brittiläinen Kolumbia

02.06.2016

Klassinen kuvaus Kanadasta on, että sehän on kuin Suomi. Sea-to-Sky-koulupiirin kohdalla kuvaus on kuitenkin melko kaukana tästä yleistyksestä! Esimerkiksi Whistlerin toi maailmankartalle vuoden 2010 talviolympialaiset ja alue onkin tunnettu erityisesti hienoista laskettelurinteistään.

Sea-to-Sky alueena alkaa heti Vancouverin miljoonakaupungin pohjoispuolelta ja seurailee Sea-to-Sky Highwayta Squamishista aina Whistlerin läpi Pembertoniin. Squamish sijaitsee Howen salmen kärjessä, kun taas Whistler ja Pemberton sijaitsevat jylhien Kanadan Kalliovuorten lomassa. Alue sijaitsee vain reilun tunnin matkan päässä Vancouverin miljoonakaupungista ja Brittiläinen Kolumbia antaa upealla luonnollaan vierailijoille paljon nähtävää ja koettavaa. Monelle tulee yllätyksenä se, että Sea-to-Sky on itse asiassa Helsinkiäkin etelämpänä. Tyynen valtameren läheisyys ja sijainti tarkoittavat lämpimiä kesiä ja leutoja talvia, jotka yhdistettynä lähes rajattomiin harrastusmahdollisuuksiin tarjoavat tilaisuuden ainutlaatuiseen kokemukseen Kanadassa.

Sea-to-Sky on helppo mieltää vain hienoksi paikaksi lasketella, mutta se on myös niin paljon muuta. Korkeatasoiset koulut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet mykistävän kauniin luonnon ohella ovat omiaan luomaan ympäristön, jossa aktiiviselta nuorelta ei lopu tekeminen kesken ja hän saa vaihtovuotensa aikana kokea kaiken, mitä Brittiläinen Kolumbia voi tarjota.

Harrastusmahdollisuuksiltaan Sea-to-Sky:n erikoisuuksia ovat luontaisesti laskettelu. Muita alueella tarjolla olevia aktiviteetteja ovat mm. vuoripyöräily, lohikäärmesoutu, kiipeily ja vaellus, joista kaikkiin löytyy upeat puitteet. Harrastusmahdollisuudet eivät toki lopu tähän, vaan kuten nimikin jo sanoo, vain taivas on rajana.

 


Kanada Premium – kokemuksena Winnipeg

26.05.2016

Manitoban provinssin pääkaupunki mahdollistaa monenlaisia aktiviteetteja sekä suuren kaupungin miljöön vaihto-oppilaalle. Nestorille kohta päättyvä kokemus on ollut mahtava. Lue lisää!


Mietitkö vaihto-opiskelua Pohjois-Amerikassa ensi syksystä alkaen? Vielä ehdit mukaan!

15.01.2016

Vielä ehdit mukaan syksyllä alkaviin vaihto-ohjelmiin. Hakuaika USA:n ohjelmiin on 30.3.2016 saakka. Kanada Premiumiin voi hakea aina 30.5.2016 asti. Lue lisää aiheestatilaa lisätietoa ja varaa tapaaminen ilman sitoumuksia. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!

Talvisin terveisin,
SUN tiimi


Vapaaehtoinen alkuleiri New Yorkissa Yhdysvaltoihin suuntaaville vaihto-oppilaille!

14.12.2015

Uutta SUNilla! Yhdysvaltoihin matkaavilla oppilailla on mahdollisuus vapaaehtoiseen alkuleiriin ennen kouluvuoden alkua New Yorkissa. Ota yhteyttä ja kysy lisää SUN tiimiltä.


SUN esite on julkaistu!

06.11.2015

Lue lisää vaihtovuodesta tilaamalla uusi esitteemme verkkosivujemme etusivulta: Tilaa esite.
Halutessasi saat myös hakemuspaketin kotiisi tutustumista varten. 

Terveisin,
SUN tiimi


Local Kaarina!

21.10.2015

Huomio kaarinalaisille yläkoulunuorille ja vanhemmille!

Olemme mukana Kaarinan koulutusmessuilla to 22.10, Kaarinan lukiolla klo 16.45-19.00. Tule tapaamaan meitä sekä tutustumaan Turun seudun eri koulutusmahdollisuuksiin.

Tervetuloa!


Kiinnostaako aktiivinen ja harrastusten täyteinen vaihtovuosi Pohjois-Amerikassa?

16.10.2015

Kanada Premium -ohjelmamme tarjoaa laadukkaan vaihtovuoden aktiiviselle nuorelle nauttia pohjoisamerikkalaisesta ”High School Spiritistä” ja kehittää englannin kielen taitoa ja halutessa myös ranskan kielen taitoa.

Ohjelma soveltuu niin perinteisestä vaihto-oppilasvuodesta kuin hieman aktiivisemmasta kokemuksesta kiinnostuneille. Koulupäivän jälkeen on tarjolla laaja valikoima erilaisia harrastuksia ja klubeja. Muun muassa yhteistyökouluissamme Sea to Sky Districtissä on tarjolla erinomaisia vaihtoehtoja esimerkiksi laskettelusta, ratsastuksesta tai maastopyöräilystä kiinnostuneille. Tutustumaa alueeseen hieman paremmin ja katso video paikasta täältä!

Paikkoja kaudelle 2016-2017 on vielä tarjolla, joten käy tutustumassa ohjelmaamme ja ota yhteyttä!

Terveisin,

SUN tiimi


SUN experience - Vaihto-oppilaaksi!

16.09.2015

SUN experience on suomalainen vaihto-oppilasorganisaatio, joka on erikoistunut Pohjois-Amerikan vaihto-oppilasohjelmiin.

Lähdetään toteuttamaan SUN ohjelmaa yhdessä!

Vaihtovuosi-ohjelmien hakuaika tulevalle kaudelle on parhaillaan käynnissä, lue lisätietoa vaihtovuodesta verkkosivuiltamme.