Espanja

Hola! Como estas? Vaihto-oppilaaksi Espaanjaan?

Espanjan miellyttävä ja lämmin ilmasto on tehnyt maasta yhden suomalaisten suosiman lomakohteen jo vuosia. Vaihto-oppilaana pääset kuitenkin sukeltamaan tähän aurinkoiseen ja kulttuurillisesti rikkaaseen maahan pintaa syvemmälle. Niin flamingon tahdit, maukkaat tapakset kuin jalkapallon kannustushuudotkin tulevat varmasti tutuiksi vaihdon aikana. Samalla näet, miten espanjalainen yhteishenki on rakennettu juurikin näiden asioiden ympärille.

Espanja on luonnoltaan hyvin monimuotoinen maa, löytyyhän sieltä niin vuoristoa kuin aavikkoakin, rannikkoa ja rantoja unohtamatta. Espanjalla on myös pitkä ja värikäs historia, joka on konkreettisimmin esillä upeassa vanhassa arkkitehtuurissa pitkin maata. Eli nähtävää löytyy - riippumatta mihin vaihto-oppilaana sijoitut.

Perhe-elämä

Isäntäperheesi välityksellä opit helposti tämän perhekeskeisen maan tavoille. Isäntäperheen arki siestoineen ja pitkineen, myöhäisineen illallisineen onkin sinulle elämys vailla vertaa! Samalla kun sinä vaihto-oppilaana opit isäntäperheen tavoista pääset myös tutustuttamaan heitä suomalaiseen kulttuuriin.

Espanjalaiset ovat tunnetusti hyvin avoimia ihmisiä ja kertovat mielellään tarinoita. Tällainen sosiaalinen ympäristö luo loistavat puitteet kielitaidon kehittymiselle. Kauniisti sointuvasta Espanjan kielestä onkin tulevaisuudessa varmasti hyötyä, sillä yli 400 miljoonan ihmisen äidinkielenä, se on maailman toiseksi eniten puhutuin kieli.

Koulu

Espanjassa perusasteen koulutus on kaikille pakollista ja kestää 10 lukuvuotta. Tätä koulua kutsutaan nimellä Educación Básica. Tämän jälkeen nuoret voivat hakea toisen asteen koulutukseen päättötodistuksella. Toisen asteen koulutuksen vaihtoehtoja ovat lukiota vastaava yleissivistävä koulu (Bachillerato) tai ammattikoulu (Formación Profesional de Grado Medio). Molemmat vaihtoehdot kestävät kaksi vuotta. Jokaisen vaihto-oppilaan tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti, mutta pääsääntöisesti vaihto-oppilaat sijoitetaan Bachillerato:n 1. luokalle. Koulupäivä Espanjassa kestää yleensä noin kello 8-15.

Vaihto-oppilaan orientaatio Espanjassa

Vaihto-oppilaskokemus alkaa Barcelonassa järjestettävällä kolmen päivän orientaatiolla, jossa pääset tutustumaan tähän kauniiseen suurkaupunkiin sekä tietenkin muihin Espanjaan saapuviin vaihto-oppilaisiin. Tämä orientaatio järjestetään syksyllä vaihtoon lähteville.

Ikäraja ja kielivaatimus

Vaihto-oppilaaksi kaudelle 2020-2021 voivat hakea aikavälillä 1.8.2002 – 1.8.2005 syntyneet nuoret. Voit hakea vaihto-oppilaaksi heti peruskoulun jälkeen tai joko lukio- tai ammattikouluopintojen aikana. Hakijan suositellaan olevan opiskellut Espanjaa vähintään kaksi vuotta.

Ohjelmamaksuun sisältyvät:

 • Henkilökohtainen haastattelu
 • Tuki ja avustaminen hakuprosessin kaikissa vaiheissa
 • 3 päivän orientaatio Barcelonassa (Syksyn lähdöt)
 • Opiskelijan EU-rekisteröinti
 • Valmennustilaisuus oppilaalle sekä vanhemmille ennen lähtöä
 • Vaihto-oppilaan SUN käsikirja
 • Menopaluulennot
 • Opiskelupaikka julkisessa koulussa
 • Isäntäperhe
 • Oma tukihenkilö eli aluevalvoja sekä paikallinen organisaatio ovat tukena koko vaihtovuoden ajan
 • SUN Diplomi

Ohjelmamaksuun ei sisälly:

 • vapaaehtoinen aluetoive
 • matkatavara-, sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • vaihto-oppilashakemukseen liittyvät kustannukset, rokotukset tai muut henkilökohtaiset kulut

Lue lisää hinnoista ja klikkaa tästä vaihto-oppilaan hakemukseen!

 

Alla vaihto-oppilas Majan kommentteja miksi kannattaa valita Espanja kohdemaaksi: