Kanada Premium

Kanadaan mielivälle vaihto-oppilaalle on tarjolla laadukas oppilaan omien toiveiden mukaisesti räätälöity ohjelma, jossa pääset itse vaikuttamaan sijoituspaikkaasi koulupiirin tai jopa koulun tarkkuudella. Pääset siis itse vaikuttamaan siihen, missä vuotesi vietät ja mitä harrastuksia tai muita aktiviteetteja vaihtovuotesi aikana harrastat. Yleisesti kanadalaisille tärkeitä asioita ovat luonto ja urheilu ja maalla onkin kaksi virallista kansallisurheilulajia; jääkiekkoja lacrosse, eli haavipallo. Sen lisäksi, että perheet monesti seuraavat urheilua yhdessä, kanadalaisetovat hyvin aktiivista kansaa ja harrastavat paljon. Vapaa-aikaa vietetään perinteisten harrastusten, kuten kalastuksen, veneilyn ja vaelluksen parissa. Kanada tunnetaan myös luonnostaan ja erityisesti metsistään ja vuoristoistaan. Kalliovuoret esimerkiksi antavat loistavat puitteet viihtyä luonnossa tarjoamalla mahdollisuuksia esimerkiksi lasketteluun talvisin tai vaeltamiseen kesäisin. Vaihtovuoden alussa koulupiirit järjestävät orientaatioita, joihin kaikki kansainväliset oppilaat ottavat osaa. Näiden orientaatiopäivien aikana pääset hyvin tutustumaan toisiin vaihto-oppilaisiin ja luomaan kansainvälisen ystäväpiirin heti vaihtovuotesi alkumetreiltä. Koulupiirit järjestävät vuoden aikana myös erilaisia retkiä ja aktiviteetteja vaihto-oppilaille.

Kanadalainen High School

Kanadassa on Suomen tapaan valtion tukema koulutus, joten oppilaille on alueesta tai koulun koosta riippumatta tasavertaiset mahdollisuudet laadukkaaseen opetukseen. Vaihto-oppilaille suunnitellaan henkilökohtainen lukujärjestys vastaamaan kunkin omia akateemisia toiveita. Pääsääntöisesti kouluissa opiskellaan englannin kielellä, mutta osan kursseista voi halutessaan käydä myös ranskaksi. Kanadan koulujärjestelmä muistuttaa kurssitarjonnan ja aikataulujen osalta Yhdysvaltojen järjestelmää. Kanadalaisesta High Schoolista on myös mahdollista valmistua, mikäli koulun suorittaa Kanadassa loppuun täyttäen koulun ehdot valmistumiseen liittyen. Koulu on kuitenkin myös paljon muuta kuin opinahjo, sillä Yhdysvaltalaiseen tapaan urheilu ja muu harrastustoiminta järjestetään koulun kautta. Näin muodostuukin huikea ’High School Spirit’, joka yhdistää oppilaita ja kannustaa heitä tekemään parhaansa oman koulunsa eteen.

Harrastukset

Kouluissa on tarjolla monipuolinen kirjo urheilulajeja sekä muita harrastuksia, joihin myös vaihto-oppilaat voivat osallistua. Vaihtoehtoja löytyy aina musiikista, taiteeseen, joukkueurheiluun, ratsastukseen, lasketteluun, kiipeilyyn tai vaikka maastopyöräilyyn. Tämän lisäksi koulun ulkopuolisia harrastuksia on tarjolla paljon. Mikäli siis toiveenasi on jatkaa harrastustasi myös vaihdon aikana, pyrimme löytämään vaihtoehtoja aktiviteetin jatkumisen mahdollistamiseksi.

Ikäraja ja kielivaatimus

Kaudelle 20120 – 2021 voivat hakea aikavälillä 1.3.2002 – 1.3.2006 syntyneet nuoret. Hakijan englannin kielen taito mitataan kielitasokokeella. Tarkkoja kielitasovaatimuksia ei kuitenkaan ole, sillä jokaisessa koulussa on tarjolla kieliopetusta kansainvälisille oppilaille tasoon katsomatta.

Muuta

Koska SUN experiencen Kanada Premium -ohjelmapaikat eivät perustu vastavuoroiseen vaihtoon, jossa Kanadasta tulee oppilas Suomeen jokaista sinne matkaavaa kohden, ei oppilaspaikkojen määrää ole rajattu. Pääset siis aivan varmasti matkaan, kunhan vain haet ajoissa ja täytät vaadittavat hakukriteerit.

Hinta ja sisältö kausi 2020 – 2021

Tiedustele hintoja toimistolta.

Hakuaika

Avoinna.

Ohjelamamaksuun sisältyvät:

 • Henkilökohtainen haastattelu
 • Kielitesti
 • Avustaminen opiskeluluvan anomisessa
 • Valmennustilaisuus oppilaalle sekä vanhemmille ennen lähtöä
 • Vaihto-oppilaan SUN käsikirja
 • Koko vaihtovuoden kattava koulupiirikohtainen vakuutus
 • Koulupiirimaksu
 • Menopaluulennot
 • Maahanatulo-orientaatio
 • Opiskelupaikka julkisessa koulussa
 • Isäntäperhe
 • Oma tukihenkilö eli aluevalvoja sekä paikallinen organisaatio ovat tukena koko vaihtovuoden ajan
 • Säännölliset tapaamiset muiden kansainvälisten oppilaiden kanssa vaihtovuoden aikana
 • SUN Diplomi

Ohjelmamaksuun ei sisälly:

 • matkatavaravakuutus
 • opiskelulupahakemusmaksu n.150 CAD
 • vaihto-oppilashakemukseen liittyvät kustannukset, rokotukset tai muut henkilökohtaiset kulut.

 

Koulupiirit

Alta löydät muutamia esimerkkejä koulupiireistä, joihin voit kauttamme päästä opiskelemaan. Jos sinua kiinnostavaa provinssia ei löydy listalta, niin kysy meiltä rohkeasti lisätietoa!

Calgary, Alberta

Burnaby, Brittiläinen Kolumbia (BC)

Okanagan, BC

Maple Ridge, BC

Victoria, BC

Sea to Sky, BC

River East, Manitoba

New Brunswick, NB

Toronto, Ontario (ON)

Ottawa-Carleton, ON

Avon Maitland, ON

Quebec, Central Quebec